Măr cu scorţişoară în suc de portocale

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 1 măr
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de suc de lămîie

Am stors sucul de la cele două portocale şi l-am turnat într-un ibric. Am curăţat mărul de coajă şi cotor, l-am tăiat bucăţele şi l-am pus în sucul de portocale. Am pus ibricul pe aragaz la foc mic.

mere portocaleCînd a început să se încălzească sucul, am presărat deasupra o linguriţă de scorţişoară şi apoi am amestecat încet pînă s-a omogenizat.

scortisoara

Ţinînd focul în permanenţă mic, am amestecat întruna în ibric vreme de vreo zece minute, pînă a fiert bine sucul de portocale şi s-au înmuiat merele. Şi gata 🙂 

gataNoi l-am servit ca pe un soi de banana split 🙂 şi i-am pus alături şi o gură de cremă de whisky… Un desert excelent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s