Tapas cu ciuperci şi usturoi

Acum ceva vreme am nimerit într-un restaurant spaniol de prin Oomiya şi ne-am îndrăgostit de mâncăricile lor, aşa că ne-am apucat să experimentăm şi acasă. Asta e prima încercare: tapas (aperitiv) cu ciuperci şi usturoi.

Ingrediente:
450 g ciuperci champignon
8 linguri ulei de măsline
8 căţei de usturoi
zeama de la o lămâie
puţin pătrunjel

Întâi de toate, am spălat ciupercile şi le-am zvântat, ca să nu rămână pline de apă. Apoi le-am tăiat în felii subţiri şi am făcut la fel şi cu usturoiul.

Am stors apoi zeama de la o lămâie pe ciuperci şi am adăugat şi nişte sare. Le-am lăsat puţin să se pătrundă, şi între timp am pus uleiul pe foc (mic) într-o oală de lut (dar merge la fel de bine orice oală cu fund gros).

Când s-a încins bine, am adăugat usturoiul şi l-am fiert cam 3-4 minute, până a prins o nuanţă arămie, frumoasă.

Apoi am adăugat ciupercile, cu tot cu zeama de lămâie rămasă pe lângă ele, prin castron, şi am iuţit puţin focul. Le-am lăsat aşa pe foc vreo 8-10 minute, amestecându-le din când în când, ca să nu se lipească.

Cu vreun minut înainte să le luăm de pe foc, am adăugat puţin pătrunjel (cam o linguriţă).

Între timp, am prăjit câteva felii de pâine şi… gata masa de prânz pe ziua de azi. Nu ne-a luat mai mult de 20 minute cu totul şi a ieşit tare bună :).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s