Sharhat de pui (sau ‘pui Coltul Verde’, cum il stiam eu)

Caut reţeta asta de cel puţin trei ani şi, în sfîrşit, am dat peste ea pe un blog pe care am de gînd să mai intru, cît de curînd (allcuisine.wordpress.com). Evident că am încercat-o imediat.

Ingrediente:

cca 300 g piept de pui (2 bucăţi), tăiat în felii subţiri
2 ouă
făină
pesmet (pentru că e mai greu de găsit, am tăiat cîteva felii de pîine în cubuleţe, le-am prăjit şi le-am pisat într-un soi de mojar pentru susan)

Pentru sos:

o cană şi jumătate sau două de apă
o mînă de coriandru
puţină mentă
cam 6 căţei de usturoi (zdrobit)
zeama de la o lamîie şi jumătate
sare şi puţin piper

Ouăle se bat cu sare şi puţină apă. Pieptul de pui se dă prin făină, prin oul bătut şi apoi prin pesmet şi se prăjeşte în baie de ulei (cam ca şniţelul făcut de mama, pînă aici :P).

Între timp se pregăteşte sosul: apa se dă în clocot, iar cu cîteva minute înainte de a opri focul se adaugă coriandrul, menta, usturoiul zdrobit, lămîia, sarea şi piperul.

După ce se prăjeşte puiul, se introduce în sosul fierbinte şi se acoperă cu un capac pentru vreo cinci minute.

Şi gata!

Sursa: http://allcuisine.wordpress.com/category/lebanese/sharhat-de-pui-chicken-sharhat/

Advertisements

One thought on “Sharhat de pui (sau ‘pui Coltul Verde’, cum il stiam eu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s