Chec cu cremă

Blat

8 ouă
8 linguri apă
8 linguri ulei
1 cană şi jumătate zahăr
2 căni făină
sare, praf de copt

Se fierb apa şi zahărul pe foc. Se adaugă siropul obţinut peste albuşurile spumă. Gălbenuşurile se bat spumă cu uleiul, apoi se adaugă făina în ploaie.

Se fac doua checuri, unul alb şi unul negru. Le tăiem apoi în felii de cîte 1 cm lăţime şi se lipesc cu crema, alternîndu-se culorile (o felie chec alb, o felie chec negru).

Crema 

1/2 litru lapte
1 cană zahăr
5 linguri pline făină

Se face ciulama pe foc. Cînd amestecul este aproape rece, se adaugă un pachet de unt (200 g).

Glazura

50 grame cacao
3 linguri apă
1 cană zahăr
1 pachet unt 80% grăsime

Se face pe foc. Cînd foşneşte (?) înseamnă că s-a topit bine zahărul. Cînd e gata, trebuie să curgă de pe lingură. Se dă la rece și se toarnă peste checurile lipite cu cremă.

Pe-asta n-am apucat să o facem, dar e pe lista de priorităţi. Pînă una-alta, am zis să scriu reţeta aici, să fiu sigură că nu o pierd 😛 (de la Lucica Ciucă)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s