Lipii libaneze

Ingrediente:

– o cană de făină
– apă cît cuprinde
– o linguriţă de drojdie stinsă cu lapte cald
–  un vîrf de sare
– (opţional) susan negru

Toate astea se frămîntă (mai puţin susanul) pînă nu se mai lipeşte aluatul de mîini. Se lasă la dospit cam 45 minute, după care se pune susanul şi se mai frămîntă o dată, cît să se încorporeze. Se taie în bucăţi, care se întind apoi cu sucitorul (făcăleţul) pînă ajung la o grosime de cca 1 mm. Se prăjesc în tigaia încinsă, fără nici o picătură de ulei, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Ies minunate (mai ales cu făină integrală). Imediat ce le scoţi din tigaie, se acoperă cu un prosop curat, ca să se păstreze moi (noi nu prea facem asta, pentru că ne plac mai crocante :P).

Se pot păstra la frigider, într-o pungă, pînă la cîteva zile. 

Advertisements

3 thoughts on “Lipii libaneze

  1. ia sa-mi dai lista ca miercuri ma duc la libanez sa fac aprovizionarea de condimente. totul x 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s